Friday, June 24, 2016

Visible Studio



A lovely two storey garden office by Invisible Studio made using untreated and unseasoned timber taken from the woodland in which it is built. Visible Studio is reached via a bridge. Interestingly, nobody who worked on the project had constructed a building before. Here's what Invisible Studio says about it:
The project was an exercise in establishing a system of building that could be constructed by unskilled labour, with minimal drawings, allowing ad hoc discoveries and improvisation to be embraced, and the tyranny of predetermined design to be escaped. The ‘mistakes’ of the unskilled team remain evident in the building, and no attempt was made to conceal them.
The scaffolding need for the build was then used to make the bridge, the windows were taken from a skip, and it is heated by waste wood from the woodland.Photos: Andy Matthews and Piers Taylor
--------------------------------------------------------
Friday posts are sponsored by Warwick Buildings, manufacturers of outstanding quality timber buildings. Click here for more information.

No comments:

Post a Comment