Friday, February 04, 2011

Why George Bernard Shaw's writing hut was so clever

An interesting look at Shaw's revolving hut by Greg Denisiuk at Honest Architecture which suggests that: "It might not be aesthetically pleasing, but there is a beauty to its functionality." Greg describes it as essentially a hut on top of a lazy Susan but says it's cleverly done for several reasons: it meant Shaw was less reliant on an artificial light source; fewer windows were needed for direct light which kept it warmer in winter; and the direct sunlight entering the hut created passive solar heating
the flat-packed, man-portable garden storage, garden workshop and garden office solutions
Friday posts are sponsored by Extraspace, the flat-packed, man-portable expandable garden building experts. Click here for more details

1 comment:

  1. Interesting. This is not unusual. In the 1950s my mother suffered from TB and was confined to bed. The health service provided her with a shed/summer house which revolved. The hut was large enough to take a single bed and chair. I recall she sent the summer in it and it was turned to follow the sun. The "front" had folding glass paneled doors. I don't recall there being any other windows.